ATK-Huolto Nyholm
Puh: 045 128 2251
eMail: tuki@atkhuoltonyholm.fi
 
PALVELUT

LINKIT ERI PALVELUIHIN:


Ohjelmat ja käyttöjärjestelmät

Laitteiston korjaus ja asennus

Verkkoympäristöt

Virukset ja haittaohjelmat

Tiedostojen palautus

ATK-Tuki

Kiristyshaittaohjelmat

 

Palveluista


Huollan ja korjaan kaikenmerkkiset ja -malliset tietokoneet, myös itse rakennetut. Voin tulla paikan päälle suorittamaan pienemmät korjaus- ja huoltotoimenpiteet tai noutaa koneet kotoanne. Palvelun nopeuttamiseksi ja hinnan laskemiseksi koneet voi myös itse tuoda kotitoimistolleni.

Koska toimipisteenä on kotitoimisto, otathan aina ensin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

- Ohjelmien ja käyttöjärjestelmien asennukset:

Ohjelmien vianetsintä, sekä työasemilta, että palvelimista.

Kasvavassa suosiossa on lisenssivapaiden käyttöjärjestelmien asennukset. On turha maksaa monista perusohjelmista, koska tarjolla on useasti parempia ilmaisohjelmia esim. mediaplayerit, office-ohjelmat, palomuurit, virustorjunta ja haittaohjelmasuojaukset.

Ilmaisohjelmien asennuksen kanssa kannattaa olla varovainen, sillä netti on täynnä huijausohjelmia, jotka voivat vahingoittaa konetta.
Suosittelemani ohjelmat ovat aina testattuja ja varmasti toimivia.

- Laiteasennukset ja -korjaukset:

Vian etsintä, viallisten komponenttien korjaus tai uusien asennus.

Vanhaksi käyvän tietokoneen päivitys uudenveroiseksi - pikkurahalla verrattuna uuden ostoon. Lisää muistia, tehokkaampi prosessori, uusi näyttökortti, jne. Monesti on tuhlausta heittää vanha kone pois, kun pienellä päivityksellä siitä saa uudenveroisen.

Uuden SSD-kiintolevyn ja ohjelmiston asentaminen vanhaan kannettavaan. Nopea SSD-levy saa vanhankin kannettavan toimimaan uskomattoman hyvin ja antaa merkittävästi lisää käyttöikää jopa 10v. vanhalle laitteelle.

Täysin uuden koneen kokoaminen huippuosista - kokoan uuden halutunlaisen tietokoneen valikoiduista laadukkaista osista, jolloin tietokoneen käyttöikä on huomattavasti pidempi kuin pakettiratkaisuissa, ja silti hinta on usein sama tai alhaisempi. Asennan valmiiksi kaikki perusohjelmistot ja käyttöjärjestelmän - eli kone on noudettaessa heti käyttövalmis.

- Verkkoympäristöt:

Suunnittelen, asennan ja ylläpidän verkkoympäristöjä yrityskäyttöön. Esim. keskuspalvelinratkaisut ja suurien tilojen ketjutetut langattomat ratkaisut (varastohallit).

Myös verkkovikojen etsintä ja korjaus. Sisäverkkojen asennus pienemmässä mittakaavassa esim. toimiston sisäverkko ja verkkovarmistusasemat tai langaton kotiverkko ja suojaus ulkopuolisilta.

- Virus- ja haittaohjelmien poisto:

Monet tietokoneet hidastelevat ilman näkyvää syytä. Usein syynä on koneeseen pesiytynyt haittaohjelma. Uusimmat haittaohjelmat osaavat piiloutua virus- ja spyware-torjuntaohjelmilta ja siksi vaativat useampien ohjelmien käyttöä ennen kuin koneen saa täysin puhtaaksi. Halutessa suojaan myös tietokoneet hyviksi todetuilla ilmaisohjelmilla.

Usein hidastelun syy voi olla vain asennettujen ohjelmien asetuksissa, jotka ovat ristiriidassa keskenään. Uusimmat käyttöjärjestelmät voivat olla oletusasetuksiltaan hidastavia ja korjaus vaatii vain asetusten muutoksen koneen nopeutukseksi.

Niin sanotusta passiivisesta korjausajasta ei laskuteta - katso hinnastosta.

- Kadonneiden tai vaurioituneiden tiedostojen palautus:

Vaikka tiedosto on kadonnut, se ei aina tarkoita sitä, ettei sitä vielä saisi takaisin. Kadonneet tietokannat, kuvat, esitelmät tai gradut saa usein palautettua tietokoneen kovalevyltä, verkkoasemasta, kameran muistikortilta tai muistitikulta.

Etsin ja pelastan tietokoneelta, muistikortilta tai muistitikulta kadonneet tiedostot, kunhan ne eivät ole täysin tuhoutuneet.

Pystyn pelastamaan tiedot normaalien yksittäisten HDD-kiintolevyjen lisäksi varmuuskopioasemista, kameroiden muistista tai muistikorteilta, RAID(0,1,5,10)-asemista, muistitikuilta, SSD-levyiltä, ja myös yli 20v. vanhoilta harvinaisilta kiintolevyiltä esim. Applen käyttämä Wide-SCSI kiintolevyt.

Hajonneeltakin kovalevyltä saa joskus vielä esiin tiedostoja. Katso hinnastosta lisää hajonneista kiintolevyistä.

- ATK-Tuki:

Tarvitsetko työhön tai vapaa-ajanharrastukseen tietokoneohjelmia? Monet ohjelmat ovat helppokäyttöisiä, mutta jotkut ovat tarpeettoman vaikeita käyttää.

Annan opetusta ohjelmien käytössä esim. office-, kirjanpito-, rekisteritietokanta-ohjelmat, myös koulujen käyttämä Primus... Kysy lisää, jos jonkin ohjelmiston käyttö tuottaa ongelmia. Opetuskokemusta on paljon, sekä yläaste- että lukiotasolta. Voin antaa sovittaessa opetusta myös muilla osa-alueilla.

Uusien ohjelmistojen asennuksen yhteydessä kerron tarvittaessa ohjelmien käytön perusteet, ja miten niistä saa lisätietoa.

- Kiristyshaittaohjelmat eli "Ransomware"-haittaohjelmat:

Teen kaiken mahdollisen tietojen pelastamiseksi Ransomware-hyökkäyksen kohteesta ja ilmoitan asiakkaalle myöhemmin jos avain löytyy.

Liikkeellä on ollut paljon kiristysohjelmia, jotka salaavat käyttäjän tiedot ja vaativat maksua, jotta käyttäjä saa tiedostonsa takaisin. Jos epäilet että koneellasi on kiristyshaittaohjelma, konetta ei missään tapauksessa saa yhdistää Internettiin, se pitää sammuttaa välittömästi, vaikka pakottaen virtanapista, ja se tulisi käynnistää uudestaan vain ulkoiselta asemalta.

Pelastuksena näissä tapauksissa on monesti varmuuskopiot tai julkaistu avain, jolla tiedostot saa pelastettua. Etsin avaimen ja pelastan tiedostot, jos se on mahdollista. Valitettavasti kaikkia avaimia ei ole julkaistu, johtuen siitä että kiristysohjelmista on monta eri versiota, joten on mahdollista ettei tiedostoja saa enää takaisin. Ota ensin yhteyttä, niin katsotaan mitä on tehtävissä.


Vanhoille asiakkaille on ilmainen puhelintuki, jos se liittyy aikaisempiin toimeksiantoihin.


Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates